BİLİNÇALTI KODLAMASI

Bilinçaltı kodlaması hayatımızın her anı maruz kaldığımız bir durumdur. Farkına varmadan etkisinde olduğumuz sinsi bir sistem özelliğidir. Bu makalede bilinçaltına kodlanan negatif durumlardan bahsedilmektedir.
https://izafibakis.blogspot.com.tr/
Bilinçaltı sürekli aktif olan bir sistemdir. Bilinçaltı kodlaması ise üründür.



Bilinç Nedir?

Bilinç akıldır. Bilgisayar sistemindeki RAM’e de benzetebiliriz. Kontrol altında tutulanlar bilinç tarafından organize edilir. Lakin insanlar genelde hayatlarının büyük kısmını oto-pilot da geçirdiği için bilinç kullanımı bilinçaltına göre daha azdır. Uzun vadeli olmayan anlık veri ve olaylar bilince kaydedilir. Ama bazı durumlarda ise bilinçaltı devreye girer. Ve bilinçaltları zaman ile gelişir. Refleks kontrolleri de bilinçaltı tarafından yapılır da diyebiliriz. En basit; net olay yürüme eylemidir. Bilinçaltı zihinde bulunan hatıra, travma, manipüle eylemleri gibi durumların depolandığı yerdir. Buzdağının görünmeyen kısmıdır.

Kodlama İşlemi Nedir?

Kodlama denince ilk akla bilgisayar sistemlerindeki yazılım olayları gelmektedir. Aslında bilinç ve bilinçaltındaki kodlama olayı da aynısıdır. Zaten bilgisayar sistemleri de beyin ve bahsettiğimiz bilinçaltı olayından örneklendirilerek yapılandırılmıştır. Kodlama olayı yaşamın her anını kapsayan bir durumdur. Her nesne, bilgiye dönüşür v önce ilince ardından bilinçaltına kodlanır. Düşünceler ve düşüncelerin harekete geçirilmesinde kodlar beynimizden gelemeye başlar ardından ise çağrışımlar yönelmeleri oluşturur. Bu makale de benim bahsettiğim kodlama olayı, oluşan durumun olumsuz kısmıdır.

Bilinçaltı Kodlaması Nasıl Kullanılıyor; Araçları, Özellikleri

Bilinçaltı kodlaması bizi oluşturan ve her şeye yön veren sistemdir. Bizim odaklandığımızda bu yönlenmelerin negatif boyutu. Yani benlikte istenmeyen ve istemsiz, farkına varmadan, etkilenerek oluşan durumlardır. Bence bunlar zaaf sonucu oluşuyor. Ve her insanın zaafı vardır. Bunu ister kabul etsin veya etmesin. Çevremizde gördüğümüz veya aslında direk farkına varmadığımız şeyler, sesler, hatta renkler bilinçaltı kodlamasını oluşturuyor. Bu kodlama sistemi içinde pek çok araç kullanılıyor. Genel olarak propagandalarda, reklamcılıkta, medya da buna maruz kalmaktayız.
Her alanda yapılan propagandalarda -buna beyin yıkama olarak da bakabiliriz- kullanılan kelimeler, hareketler bilinçaltı yönlendirme ve fikir oluşturma olarak kullanılmaktadır.
Reklam sektöründe kullanılan sesler, renkler ve bilboard düzenleri bunların içine girmektedir. Alışveriş merkezlerinde kullanılan müzikler dahi bilinçaltını etkilemekte, belli dürtüleri uyandırmaktadır.
Medya da ise film, dizi, müzik yani her türlü alan kod oluşturmakta. Pek çoğu da zararlı kod oluşturmaktadır. Filmlerde en çok bilinenlerden birisi 25 kare tekniği, alenen veya nesne gizleme, göze sokarak tekrarlama olaylarıdır. İlk bakışta görmediğimizi sansak da muhteşem şekilde çalışan bilinçaltımız bunu anlamaktadır. Aynı durum diziler içinde geçerli, biz farkında olmadan yönlendirmeler yapılmaktadır. Müzik de ise yine farkındalık uyandırmadan söz veya fon sesleri ile bu oluşuma sebep olabilir.

Etkilerinden Nasıl Kurtuluruz

Buna samimi bir cevap; KURTULAMAYIZ. Pek mümkün değil fakat farkındalık içinde olmak en azından iplerin elimizde olduğunun hissini verecektir. Az da olsa…

Manipülasyon Bağıntısı ve Dünya Kontrol Sistemi

Zararlı sayılabilecek bilinçaltı kodlamalarının çıkış noktası açıktan ve gizli olmak üzere yapılan manipülasyon oyunudur. Sözlük karşılığı yönlendirme ve etkileme olan manipülasyon insan kontrolünün bir yoludur. Hissiyat mekanizmasını devre dışı bırakmada diyebiliriz. En aktif bilinçaltı kodlaması –manipülasyonu- pazarlama, siyaset, ahlak üzerine kuruludur. Kabullendirme amacı ile çalışan bir sistemdir.

Kontrol Cidden Sende Mi?

Her düşüncenin, hareketin sana ait olduğuna emin misin? Neden olarak kendine sunduğun şeylerin dahi sana empoze edilmiş olamaz mı?

Dikkat et… 
En azından farkında olmak gereklidir.
                                          

Yorumlar

  1. Ne yazık ki kontrol bizlerde değil. Manipülasyonlar, bilinçaltı mesajları, 25. kare, beyin yıkama vs. hayatımızın her alanında maalesef. Fakat bu bilinçaltı yararlı şeylerde de kullanılabiliyor. Belki bir dizi olabilir, kurgu olabilir ama izlediğim bir dizide cinayet vakasını olay yerinde bulunan ve pek bir şey bilmeyen birinin bilinçaltı sayesinde çözüyorlar. Etrafında duyduğu bir ses, bir kişi, adamın bilinçaltındaydı ve olayın çözülmesinde yardımcı oldu. Tabii bu basit bir şey ama, hayatta yararlanılabilecek çok şey vardır bilinçaltıyla...

    Okuması güzel bir makaleydi, eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Zaten dediğiniz gibi bilinçaltı çok önemli bir şey ve mükemmel. Ve dahiler bilinçaltını daha aktif kullanmışlardır. Ama benim anlattığım bu durumun suistimal edilmesidir.

      Sil
  2. Kısmen de olsa kontrolü ele alabilmek için öncelikle bilgi gereklidir; bilgi yoksa kontrol da yok hiç bir zaman.

    YanıtlaSil
  3. Epey merak uyandıran ve düşündüren bir içerik olmuş. Fakat bu içeriği blog hayatınızın pasif döneminizde okuduğumu fark ettim. Benim için önemli bir döneme denk geldi, teşekkürlerimi sunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Beni çok mutlu etti. Bir kişinin bile okuması benim için çok değerli. Blog hayatımda şuan pasif durumda olmam beni çok üzüyor. Ancak kendimde yazmak için enerji bulamıyorum. Yazıyorum bu seferde yayınlayabilecek değer görmüyorum. Tekrardan bu mecraya dönüp zamanında şevk ile başladığım bu blogu zenginleştirmek istiyorum ancak uzun bir Blog yazım ayrıldığında sonra tekrar buluşmak zor oluyor. Ama bu yorum beni heyecanlandırdı. Birinin teşekkürüne layık bir yazı yazabilmek. Belki yakında tekrar dönerim. Sizin Blog sayfanızın bir twiter hesabı varsa buraya yazarsanız takip etmek isterim. Tekrardan teşekkürler.

      Sil

Yorum Gönder