YEŞİLİN SAHNESİ: YENİCE



YEŞİLİN SAHNESİ: YENİCE

Ülkemizin klasik sözler ile söylemek gerekirse, cennet köşelerinden biri; Yenice ormanları. Karabük’ ün Yenice ilçesi sınırları içinde bulunan Yenice ormanları görülmeye değer bir doğa harikası adeta. Karadeniz etkisinin olduğu ormanlık arazi birçok güzelliği de barındırıyor içinde. Eşsiz, doyumsuz, manzaralar içeren yeşilin dans ettiği güzelliklerin buluşması denilebilecek bir yer.
Özellikle büyükşehir yaşantısından bunalanlar için birebir olan, gürültüden, pis havadan uzak huzur diyarı. Ankara ve İstanbul’dan ulaşımı çok kolay olan bir yer. Ankara’dan şahsi arabanız ile 3 saat, otobüs ile önce Karabük oradan minibüsler ile 4 buçuk saatlik bir zaman sadece. İstanbul için de 6 saatlik bir mesafede bulunuyor.
                                       

 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSULAR

Kamp için birçok alan barındıran bir orman. Tabi ki dikkatli yerler seçilmeli ve bazı malzemelere bulundurulmalı. Vahşi hayatı içinde barındıran Yenice ormanları bazen tehlike de oluşturabiliyor. Ayı, domuz gibi canlıları içinde barındırdığı için tedbirli olmak gerekiyor. Orman içinde gezintileri patika yollardan ayrılmadan ya da kamp alanları için belirlenen yerlerde yapılmalı. Dağ ayakkabısı, uzun bir halat ve yürümenizi kolaylaştırmak için asa tarzı bir ağaç parçası hem doğal ortama uyumunuzu sağlayacak hem de bazı kolaylıklar oluşturacaktır.

GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

Her yerinin kendine has güzelliği olsa da Şeker Kanyonu en popüler yerlerindendir. Kanyonda belli dönemlerde özellikle Nisan-Haziran ayları arasında rafting yapılabilir. Kanyon boyunca ilerlenince kamp alanları görülebilir.Bisiklet turları yapılabilen alanlar vardır.
Doğa ile tarihte bütünleşir Yenicede.800 yıllık ağaçları barındıran dünya mirasıdır bize.
Turistik amaçlı gelinen bir yerde olduğundan dolayı kanyonun başlangıcında restoran tarzında Safranbolu evi mimari ile yapılan bir mekân vardır. Kanyondan geçen ırmağın bitişiğindeki bu yer su sesi ile birlikte huzuru getirir size.
Uludağ gök narı, sarı çam, kara çam, kızıl çam, ıstıranca meşesi, fındık, porsuk, yabani kiraz, ıhlamur, akağaç, kızılcık, ahlat… gibi onlarca ağaç türü ve orman gezintinizde en çok sizin sesinizi taklit eden Alaycı kuşlar karşılar sizi. Bunun yanı sıra geyik, karaca, vaşak, yabani kedileri de bir arada barındırarak eşsiz bir ekosistem ortaya koymaktadır Yenice. 
Ayrıca su kaynakları olarak oldukça zengindir ormanın içinde çoğu yerde su yatakları göreceksiniz. Birçok gizli mini şelaleler…                                                                                                                                     
Sürprizler doğuran ve macera olgunuzu genişleten yaşanası bir belgesel tadında bir anı bırakabilir hatıralarınızda.



Yorumlar