KENDİNİZ İÇİN BAŞARIN



 KENDİNİZ İÇİN BAŞARIN


ÖZ SAMİMİYET

İnsan yaşamı boyunca 7’den 70’e kadar sürekli olarak farklı sorunlar sahip olarak ömür geçirmektedirler. Kimi zaman eğitimleri, kimi zaman gönül işleri, kimi zaman kariyeri, kimi zamanda geçim sıkıntıları yaşayabilmektedirler. Önemli olan dozajları iyi ayarlamak ve öz yönetim altında hayatın süre gelmesini sağlamaktır. Hayat bi tabii egoist yaşayıp, umursamaz kalmamalı ama hayatın merkezinde yaşadığının da bilincinde olunmalıdır. Kendisi ile her zaman baş başa olduğunu bilmeli kendine karşı her konu da samimi olmalıdır kişi.

“Hepsinden önemlisi, kendine karşı dürüst olmandır                                                                                     
Gece gündüz bu doğruluğu izlersen                                                                                                     
Kimseye karşı yanlış olmazsın”

                                         Shakespeare/ Hamlet


Ünlü yazar Shakespeare de bunu gayet güzel bir şekilde ifade ediyor. İnsanı en çok hataya yönelten kendini yanlış bulmasıdır ve kendine yüklediği yükün doğruluğunun belini bükmesidir de diyebiliyiriz.
Her konu da başarıya ulaşılabileceği unutulmamalıdır ve kendini küçümsemekten vazgeçilmelidir. Kendimizden vazgeçip de taklitlere bulaşmakta benliğin intiharıdır. Bundan da sakınmak gereklidir.

 

BENLİK BİLİNCİ VE FARKINDALIK


Her insan hedefe ulaşma, faydalı olma, iz bırakma kapasitesine sahiptir. Odak yine aynıdır öz yönetim, benlik bilinci içinde olmaktır. Siz bir kalem gibisiniz yani burada kalem benliğinizin hayata yansımasının sembolüdür. Kalemin kâğıda bıraktığı gibi farkındalık içerisinde olursanız sizde hayatta iz bırakabilir, her şeyi yapabilirsiniz.

 

HER DÜŞÜNCENİZ ÖNEMLİ


Bunun için adımlar atmalı hayatı iyi tahlil etmelisiniz. Önem, ciddiyet, samimiyet sıralaması dikkat etmek tavsiye edilmektedir. Her şey düşünmek ile başlar, yanlış düşünceler yanlış sonuçlara gebe olduğunu unutulmamalıdır.

“Bir düşünce eken bir eylem biçer                                                                                                             
Bir eylem eken bir alışkanlık biçer                                                                                                           
Bir alışkanlık eken bir karakter biçer                                                                                                   
Bir karakter eken kaderini biçer”

  
“Sahip olduğun her düşünce nesnel bir gerçeklik, bir kuvvettir”

Bu yüzdendir ki sarsılın ve kendinize gelin her şey elinizde.
En çok düştüğümüz hata bıkkınlık galiba ama şunu düşünmüyoruz bizim yaşadıklarımızı yaşayan milyonlarca insan var. Sabır ve farkındalık içinde kalmaya çalışmalıyız. Negatif şeylerden uzaklaşmak olmuyorsa elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmak için kendinizi ikna edin. Hayatı, insanları, olayları dahi yaklaşımlarınızda hoşgörü ve empati politikasını hayatınıza sokun. Bu bir emir gibi oldu belki haddim olmamak ile birlikte, düşünürseniz haklı olduğuma karar vereceksiniz.

 

ÖZ GÜVENE SAHİP OLUN


Her zaman derler ya inanmak başarmanın yarısıdır. Lakin tamamı olmadığı da bilinmelidir. Gerekli bir durum ama yeterli değildir. Başarıdan her türlü durumu kast ediyoruz bu bir sorun ile baş etmek olarak da düşünülebilir. Özgüven sahibi olun bu sizi başarıya yitecektir. Artık hedefiniz her neyse… Ama unutmayın ki sonuç istediğiniz gibi olmaması başarısız olduğunuzu göstermez. Kendinizi öz eleştirel şekilde analiz edin ve bir şeyler başardığınızı göreceksiniz.

“Yeteri kadar nedeniniz varsa, her şeyi yapabilirsiniz”

Samimi gönülden çıkan kelimler adına; kendinize iyi bakın…
Esenlikle kalın…




(((Yardımcı Kaynaklar--- “ The Secret”/Rhonda Byrne, “Başarı Üniversitesi”/Mümin Sekman, “Gençlik Hazinesi”/Sait Çamlıca, “%100 Düşünce Gücü”/ Jack Ensıgn Addıngton---“Öz Benliğim”/ İzafi Bakış” )))


Yorumlar